Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, 4 Μαρτίου 2023

Η 4η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αυξάνεται παγκοσμίως και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή της αποτελούν πρόκληση λόγω των εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με αυτή και τον ρόλο που διαδραματίζει στην υγεία ενός ατόμου.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο από εμάς ζουν σήμερα με παχυσαρκία, αριθμός που εκτιμάται ότι σχεδόν θα διπλασιαστεί έως το 2035. Εκτός αν κάνουμε κάτι!

Το ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην πορεία, όπως το στίγμα του βάρους, την ενοχοποίηση και τα εμπόδια στην υποστήριξη. Η στάση απέναντι στην παχυσαρκία πρέπει να αλλάξει, το ίδιο και τα συστήματα ολόκληρης της κοινωνίας που επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων, όπως η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, η παραγωγή, προώθηση & διάθεση υγιεινών τροφίμων καθώς ακόμη και η πρόσβαση σε ασφαλείς, προσβάσιμους χώρους άσκησης. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ακούμε τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία. Η παχυσαρκία μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα και δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή της. Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε τις πολύπλοκες ρίζες της παχυσαρκίας, ώστε να μπορέσουμε να αναλάβουμε τη δράση που είναι αποτελεσματική σε κάθε επίπεδο.

Βοηθήστε και εσείς να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της συζήτησης και των ιστοριών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τις παρανοήσεις γύρω από την παχυσαρκία, να αναγνωρίσουμε τις πολυπλοκότητές της και να αναλάβουμε αποτελεσματική, συλλογική δράση. Γιατί όταν όλοι μιλάμε, συζητάμε και μοιραζόμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε τα πρότυπα και να μεταμορφώσουμε τα αποτελέσματα της υγείας για όλους. Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αλλά οι δύσκολες συζητήσεις μας βοηθούν να επηρεάσουμε και να κινητοποιήσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες- να ανατρέψουμε παρανοήσεις- να μετατρέψουμε τα λόγια σε δράση.

Οι επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Η εκμάθηση και η συζήτηση για το βάρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατανόηση, τη θεραπεία και την υγεία των ανθρώπων. Ασπαζόμενη το βασικό μήνυμα  της παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας «Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία»  η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) του Π.Σ.Δ.Δ. ετοίμασε ένα βίντεο για την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σας.

Ας αναλάβουμε όλοι μαζί δράση!

ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ Π.Σ.Δ.Δ. – 4/3/2023
 

Διαβάστε Επίσης

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.
31 Ιανουαρίου, 2024

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας του επίσημου επιστημονικού περιοδικού για τη Διαιτολογία και τη Διατροφή του Π.Σ.Δ.Δ., μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας!

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο
26 Ιανουαρίου, 2024

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο

Ζητείται διατροφολόγος για συνεργασία με ιατρεία (αλλεργιολογικό και παιδιατρικό) στο Περιστέρι.

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας
18 Ιανουαρίου, 2024

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 συνέδρων, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Designed by porcupine colors | Developed by