Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, 4 Μαρτίου 2023

Η 4η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία αυξάνεται παγκοσμίως και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή της αποτελούν πρόκληση λόγω των εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με αυτή και τον ρόλο που διαδραματίζει στην υγεία ενός ατόμου.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο από εμάς ζουν σήμερα με παχυσαρκία, αριθμός που εκτιμάται ότι σχεδόν θα διπλασιαστεί έως το 2035. Εκτός αν κάνουμε κάτι!

Το ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό, αλλά πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην πορεία, όπως το στίγμα του βάρους, την ενοχοποίηση και τα εμπόδια στην υποστήριξη. Η στάση απέναντι στην παχυσαρκία πρέπει να αλλάξει, το ίδιο και τα συστήματα ολόκληρης της κοινωνίας που επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων, όπως η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, η παραγωγή, προώθηση & διάθεση υγιεινών τροφίμων καθώς ακόμη και η πρόσβαση σε ασφαλείς, προσβάσιμους χώρους άσκησης. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ακούμε τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία. Η παχυσαρκία μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα και δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σχέδιο για την αντιμετώπισή της. Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε τις πολύπλοκες ρίζες της παχυσαρκίας, ώστε να μπορέσουμε να αναλάβουμε τη δράση που είναι αποτελεσματική σε κάθε επίπεδο.

Βοηθήστε και εσείς να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της συζήτησης και των ιστοριών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τις παρανοήσεις γύρω από την παχυσαρκία, να αναγνωρίσουμε τις πολυπλοκότητές της και να αναλάβουμε αποτελεσματική, συλλογική δράση. Γιατί όταν όλοι μιλάμε, συζητάμε και μοιραζόμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε τα πρότυπα και να μεταμορφώσουμε τα αποτελέσματα της υγείας για όλους. Αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αλλά οι δύσκολες συζητήσεις μας βοηθούν να επηρεάσουμε και να κινητοποιήσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες- να ανατρέψουμε παρανοήσεις- να μετατρέψουμε τα λόγια σε δράση.

Οι επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Η εκμάθηση και η συζήτηση για το βάρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατανόηση, τη θεραπεία και την υγεία των ανθρώπων. Ασπαζόμενη το βασικό μήνυμα  της παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας «Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία»  η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) του Π.Σ.Δ.Δ. ετοίμασε ένα βίντεο για την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σας.

Ας αναλάβουμε όλοι μαζί δράση!

ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ Π.Σ.Δ.Δ. – 4/3/2023
 

Διαβάστε Επίσης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ! 2-7 Ιουλίου 2024
13 Ιουνίου, 2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ! 2-7 Ιουλίου 2024

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα είναι παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενεί η χώρα μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΠΜΣ με τίτλο «Αγωγή Υγείας- Health Education»
12 Ιουνίου, 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΠΜΣ με τίτλο «Αγωγή Υγείας- Health Education»

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των ΤμημάτωνΕπιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας και Ιατρικής τουΠανεπιστημίου Πατρών παρέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΑγωγήΥγείας» [Master of Science (MSc) in “Health Education”] (ΦΕΚ 542 τ. Β’ 26/01/2024). Ηχρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών(ΔΜΣ)«Αγωγή Υγείας» ορίζεται σε δύο (2) εξάμηνα (μονοετές). Η φοίτηση

Training courses on the low FODMAP diet
28 Μαΐου, 2024

Training courses on the low FODMAP diet

To date, King’s College London has trained over 1,000 dietitians from across Europe on the latest evidence and dietetic practice in the low FODMAP diet. All King’s courses are based on the research evidence and delivered by world-leading experts in dietetic and medical management of IBS, IBD and other gut disorders, including: The URL link

Designed by porcupine colors | Developed by