Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 25.10.2021

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα μέσω Skype (εκτός από την κ. Σιαλβέρα). Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

  1. Εξετάστηκαν 9 νέες αιτήσεις εγγραφής. Οι 6 εγκρίθηκαν για τακτικό μέλος, 1 για πάρεδρο μέλος, και 2 για φοιτητής μέλος.
  2. Για τον Οικονομικό Απολογισμό Σεπτεμβρίου  2021, ο κ. Παξιμαδάς ενημέρωσε για όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έσοδα- από εγγραφές & έξοδα-επιστημονικού περιοδικού του συλλόγου).
  3. Σχετικά με τι εξελίξεις από θέματα του Νομικού Συμβούλου του ΠΣΔΔ η κ. Κατσαρού μας ενημέρωσε ότι: η αναγκαιότητα των ελέγχων από τις Νομαρχίες καθώς και τα ΦΕΚ που αφορούν τα Διαιτολογικά γραφεία, θα προταθεί να διερευνηθούν από το δικηγόρο και το λογιστή του συλλόγου με έξτρα αμοιβή τους. Επίσης προτάθηκε η σύσταση ομάδας ειδικών με στόχο την μεγαλύτερη εξωστρέφεια και επικοινωνία του ρόλου του ΠΣΔΔ προς το κοινό με πιθανή αμοιβή των συμμετεχόντων. Η πρόταση θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενο ΔΣ.
  4. Υπήρξε ενημέρωση για τις εξελίξεις (χορηγοί, αιγίδες, επίσημοι) στην ΟΕ του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας από την κ. Κατσαρόλη. Επίσης προτάθηκε η δημιουργία popup στην ιστοσελίδα του συνεδρίου για να γίνει κανείς μέλος του συλλόγου.
  5. Σχετικά με τον EFAD υπήρξε ενημέρωση από την κ. Πρεβέντη: α. το Annual Meeting το παρακολούθησε  η κ. Πρεβέντη και άλλα 2 άτομα (φοιτητές ΠΣΔΔ & Endiets). β. Υπήρξαν αλλαγές στο επικοινωνιακό και εταιρικό προφίλ του EFAD  (πχ logo) με τη βοήθεια ειδικού επικοινωνιολόγου. γ. υπήρξε ερωτηματολόγιο σχετικά με το σε ποιον τομέα εργάζονται περισσότερο οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι. Η απάντηση ήταν ότι εργάζονται περισσότερο ως Health Sector και λιγότερο στο Food Sector. Παρόλα αυτά η τάση είναι στην εργασία στο ελεύθερο επάγγελμα παρά σε Νοσοκομειακό περιβάλλον.
  6.  Αποφασίστηκε ο κ. Βαραγιάννης να παρακολουθήσει διαδικτυακά το διήμερο συνέδριο: “STOP – Best-ReMaP Joint Conference on Policy Solutions for Childhood Obesity” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 17-18 Νοεμβρίου 2021. Θα ετοιμάσει αντίστοιχη αναφορά με τα συμπεράσματα του συνεδρίου και θα κοινοποιηθεί στα μέλη του συλλόγου.
  7. Αποφασίστηκε οι εκάστοτε Πρόεδροι των Επιτροπών του συλλόγου να εξαιρούνται της ετήσιας συνδρομής μέλους.
  8. Η κ. Κατσαρόλη θα επικοινωνήσει με τη Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ»στην οποία συμμετέχει ο ΠΣΔΔ.
  9. Σχετικά με το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μετά από ερωτήσεις μελών αποφασίστηκε να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα και να ετοιμαστεί επιστολή ( με αναφορά σε περισσότερες θέσεις στους αποφοίτους & επιπλέον κριτήρια) προς το πανεπιστήμιο. Η κ. Κατσαρόλη και η κ. Πρεβέντη αναλαμβάνουν το θέμα.
  10. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 29.11.21 στις 20.30

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Ι.ΚΑΤΣΑΡΟΛΗ                                                               Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Designed by porcupine colors | Developed by