Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η καταιγιστική πρόοδος που έχει επιτελεστεί στην κατανόηση της σχέσης γονιδιώματος και διατροφής την τελευταία εικοσαετία επιβάλλει τον συγκερασμό των επιστημών της Γενετικής και της Διαιτολογίας προς την κατεύθυνση της Διατροφής Ακριβείας. Η Διατροφογενετική αλλάζει ριζικά την στρατηγική επιλογής διατροφικού πλάνου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής νορμοβαρών ατόμων, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων της, παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις προσαρμοσμένων στο γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η ευρεία εφαρμογή της εξατομικευμένης, γενετικά καθοδηγούμενης διατροφής και να μπορέσουν όλοι να αδράξουν τα οφέλη των νέων αυτών επιστημονικών κατακτήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας η κατάλληλη κατάρτιση και ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ένα νέο, διεθνές πρόγραμμα εξ αποστάσεως συμπληρωματικής εκπαίδευσης (e-learning) με τίτλο «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» (Αpplications of Genetics in Precision Nutrition) ξεκινάει τον Οκτώβριο από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ. Στο πρόγραμμα αυτό που συντονίζεται από τον κ. Αριστείδη Γ. Ηλιόπουλο, Καθηγητή Βιολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενο ερευνητή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διδάσκουν έμπειροι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της Διατροφογενετικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διαιτολόγους-διατροφολόγους, ιατρούς, βιολόγους και άλλους βιο-επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την πρακτική εφαρμογή ή/και την έρευνα στο πεδίο της Διατροφογενετικής. Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αντικατοπτρίζουν αυτόν τον δυισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική αξιοποίηση της διατροφογενετικής πληροφορίας στην καθημερινή πράξη.

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα (περιεχόμενο, διδάσκοντες, κόστος συμμετοχής, διάρκεια, πιστοποιητικά επιμόρφωσης και πιστωτικές μονάδες ECVET) δίδονται στον σύνδεσμο :

https://elearninguoa.org/course/health/application-genetics-precision-nutrition

*Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του ΠΣΔΔ έχουν έκπτωση 15% επί του κόστους παρακολούθησης του Προγράμματος

 

Διαβάστε Επίσης

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.)- Διαδικτυακές Ομιλίες για τις πρακτικές στη διατροφή των παιδιών, Best-ReMaP
9:26 πμ

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.)- Διαδικτυακές Ομιλίες για τις πρακτικές στη διατροφή των παιδιών, Best-ReMaP

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ι.Υ.Π. έχει αναλάβει την εθνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – Κοινή Δράση του 3ου Προγράμματος Υγείας, για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών στη διατροφή των παιδιών, με το ακρωνύμιο Best-ReMaP. Η κοινή δράση στοχεύει στη βελτίωση της σύστασης των τροφίμων, που καταναλώνονται από παιδιά στις χώρες της Ευρώπης.

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices
9:04 πμ

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices

Ο European Federation of the Associations of Dietitians (E.F.A.D.) έχει εκδώσει Προσκλήσεις Συμμετοχής στις Ομάδες Ειδικών και στις Επιτροπές του. Καλούμε όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στην προκήρυξη.

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.) #EUChooseSafeFood
12:14 μμ

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.) #EUChooseSafeFood

Στόχος της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές τους επιλογές. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να κάνουν επιλογές με σιγουριά, εξηγώντας τον κρίσιμο ρόλο της επιστήμης στην ασφάλεια των τροφίμων. Από τη βοήθεια στην ανάγνωση των ετικετών και την κατανόηση των προσθέτων έως την παροχή συμβουλών για την προετοιμασία και την αποθήκευση τροφίμων, η εκστρατεία προσφέρει πρακτικές και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές.

Designed by porcupine colors | Developed by