WEBINAR: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του webinar με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας». Το webinar θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, μεταξύ 10:00 και 13:00, και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), σε συνεργασία με τις ομάδες Ειδικών Κλινικής Διατροφής (ΟΕΚΔ), Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) και Δημόσιας Υγείας (ΟΕΔΥ).

Webinar Ο ρόλος της διατροφής στην COVID-19

 Η διατροφή παίζει καίριο ρόλο στη διαχείριση των πολύπλοκων ζητημάτων υγείας, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παρούσας πανδημίας. Ταυτόχρονα, οι διαιτολόγοι, και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας, έχουν ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη επιστημονική πληροφόρηση.

Αναγνωρίζοντας τις προαναφερθείσες ανάγκες, ο ΠΣΔΔ μαζί με τις Ομάδες Ειδικών, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο επερχόμενο webinar, με στόχο την ενημέρωση, κατάρτιση και καθοδήγηση των ειδικών υγείας σε θέματα, που περιγράφουν την σχέση μεταξύ διατροφής και COVID-19.

Από τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη του COVID-19, μέχρι την “πολυσυζητημένη” σχέση του κορωνοϊού με την παχυσαρκία και τη μελέτη περιπτώσεων ασθενών, που έχουν προσβληθεί από τη νόσο, το περιεχόμενο του webinar παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Το webinar θα τιμήσουν με την ηλεκτρονική τους παρουσία εξαίρετα μέλη της επιστημονικής κοινότητας της Διατροφής. Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τους ομιλητές του webinar και να κατεβάσετε το pdf αρχείο με το επιστημονικό πρόγραμμα του webinar.

 Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, Λοιπές ειδικότητες (Ιατροί, Νοσηλευτές, και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας) και οι φοιτητές των προαναφερθέντων ιδιοτήτων.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την πρόσβαση στην επιστημονική ενημέρωση και την παροχή της βέλτιστης διατροφικής καθοδήγησης προς όσους το έχουν ανάγκη, ο Πανελλήνιος Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την εγγραφή στο webinar, για όλα τα μέλη του, καθώς και για τους λοιπούς επαγγελματίες υγείας και φοιτητές. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Υποχρεωτική είναι η ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι την Πέμπτη, 17/12/2020.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε το webinar, παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://www.livemedia.gr/nutritioncovid19

Μπορείτε να δείτε το επίσημο Δελτίο Τύπου ανακοίνωσης του webinar πατώντας εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”
10:41 πμ

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”

O Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων με χαρά σας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της διεθνούς επιστημονικής συνάντησης “Nutrition Academy” σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Κλινικής Εντερικής & Παρεντερικής Διατροφής (KEPAN).

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®
7:15 μμ

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), υποστηρίζει την οργάνωση του Greece Race for the Cure®, του μεγαλύτερου αθλητικού event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα.

Σταθερή ελληνική συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην ενημερωτική εκστρατεία #EUChooseSafeFood, που φέτος επιστρέφει σε ακόμη περισσότερες χώρες! Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ
9:29 μμ

Σταθερή ελληνική συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην ενημερωτική εκστρατεία #EUChooseSafeFood, που φέτος επιστρέφει σε ακόμη περισσότερες χώρες! Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EuropeanFood Safety Authority, EFSA) και οι εταίροι της στα κράτη μέλη της Ε.Ε. εγκαινιάζουν για τρίτη χρονιά την επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο #EUChooseSafeFood. Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις σε σχέση με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το 2023 η εκστρατεία θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς συμπεριλαμβάνει 16 χώρες. Στην Ελλάδα, όπου η εκστρατεία τρέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το εστιακό σημείο της EFSA στη χώρα, την στηρίζει δυναμικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης τροφίμων. 

Designed by porcupine colors | Developed by