Aποδεκτές έγιναν οι προτάσεις του ΠΣΔΔ για το νομοσχέδιο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών»

14.3.2019

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώσουμε ότι οι προτάσεις που υπέβαλε ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σε ανοιχτή διαβούλευση για τη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου, που αφορούν στη «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών» έγιναν αποδεκτές.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Στις 9 Μαρτίου 2019, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α’ αρ. 43/2019) ο νόμος 4600/2019 «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» που στοχεύει στη διαμόρφωση Εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο. Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ορίζει την πλήρωση τριών θέσεων διαιτολόγου – διατροφολόγου: έναν (1) διαιτολόγο – διατροφολόγο με εμπειρία στα νεοπλασματικά νοσήματα, που υποδεικνύεται από το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, δύο (2) θέσεις ΠΕ Διαιτολόγων-Διατροφολόγων. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 72 «Το Επιστημονικό Συμβούλιο (Ε.Σ.) αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του ΕΙΝΕ, συγκροτείται με απόφαση του Δ.Σ. και αποτελείται από εννέα (9) μέλη ως εξής (…) η. έναν (1) διαιτολόγο – διατροφολόγο με εμπειρία στα νεοπλασματικά νοσήματα, που υποδεικνύεται από το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων». Επιπλέον, κατά το άρθρα 74 «Για τη στελέχωση των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του ΕΙΝΕ συνιστώνται οι εξής θέσεις: (…) ιζ) Δύο (2) θέσεις ΠΕ Διαιτολόγων-Διατροφολόγων».

Συμπληρωματικά, σύμφωνα με το άρθρο 32 «Οι Ιδιωτικές Κλινικές μπορούν να αναθέτουν σε εξωτερικό ανάδοχο τις υπηρεσίες σίτισης. H σχετική σύμβαση υποβάλλεται στην αρμόδια Περιφέρεια και περιλαμβάνει τον τόπο παρασκευής γευμάτων, τον τρόπο μεταφοράς αυτών, τον αριθμό προσωπικού, και το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ενδιαίτησης, καθώς και τον τρόπο χορήγησης ειδικών διαιτητικών γευμάτων και την κατά τον νόμο άδεια του αναδόχου, εφόσον προβλέπεται.  Η κλινική ευθύνεται από κοινού με τον ανάδοχο για την τήρηση των κανόνων καθαριότητος, υγιεινής και ενδιαίτησης. Οι διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 4554/2018 (Α΄ 130) εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας ή σίτισης του παρόντος άρθρου».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, όπως ακοπίαστα συνηθίζει να πράττει,  συμβάλει δυναμικά στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και υπερασπίζεται σθεναρά το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, θέτοντας το πλαίσιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για Επιστήμονες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους.

 

Διαβάστε Επίσης

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”
10:41 πμ

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”

O Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων με χαρά σας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της διεθνούς επιστημονικής συνάντησης “Nutrition Academy” σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Κλινικής Εντερικής & Παρεντερικής Διατροφής (KEPAN).

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®
7:15 μμ

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), υποστηρίζει την οργάνωση του Greece Race for the Cure®, του μεγαλύτερου αθλητικού event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα.

Σταθερή ελληνική συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην ενημερωτική εκστρατεία #EUChooseSafeFood, που φέτος επιστρέφει σε ακόμη περισσότερες χώρες! Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ
9:29 μμ

Σταθερή ελληνική συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην ενημερωτική εκστρατεία #EUChooseSafeFood, που φέτος επιστρέφει σε ακόμη περισσότερες χώρες! Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EuropeanFood Safety Authority, EFSA) και οι εταίροι της στα κράτη μέλη της Ε.Ε. εγκαινιάζουν για τρίτη χρονιά την επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο #EUChooseSafeFood. Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις σε σχέση με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το 2023 η εκστρατεία θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς συμπεριλαμβάνει 16 χώρες. Στην Ελλάδα, όπου η εκστρατεία τρέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το εστιακό σημείο της EFSA στη χώρα, την στηρίζει δυναμικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης τροφίμων. 

Designed by porcupine colors | Developed by