Δελτίο Τύπου, 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας

11.3.2014

01_728x90_banner-01

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας ανταποκρίθηκε επιτυχώς στο ρόλο του και για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε μία “γέφυρα” επικοινωνίας, συνδέοντας τους επιστήμονες υγείας στην Ελλάδα με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Στον τομέα της διατροφής τα δεδομένα ολοένα αυξάνονται και ανατρέπονται.  Η διατροφική έρευνα στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η χάραξη διατροφικής πολιτικής πλέον αποτελεί την πραγματικότητα των επόμενων ετών στη χώρα μας. Ο ρόλος του διαιτολόγου εξελίσσεται και αποκτά νέες διαστάσεις στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, και η θέση του στη θεραπευτική ομάδα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο. Η σωστήαξιόπιστη και έγκαιρη διατροφική πληροφόρηση και καθοδήγηση του κοινού, λοιπόν, απαιτεί τη σιγουριά πώς τα όσα αναπαράγουμε εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο διαρκής εκσυγχρονισμός των γνώσεων και δεξιοτήτων του διαιτολόγου τίθεται πλέον σε προτεραιότητα, ενώ η συνεργασία αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.