Δελτίο Τύπου, 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας

11.3.2014

01_728x90_banner-01

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας ανταποκρίθηκε επιτυχώς στο ρόλο του και για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε μία “γέφυρα” επικοινωνίας, συνδέοντας τους επιστήμονες υγείας στην Ελλάδα με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Στον τομέα της διατροφής τα δεδομένα ολοένα αυξάνονται και ανατρέπονται.  Η διατροφική έρευνα στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η χάραξη διατροφικής πολιτικής πλέον αποτελεί την πραγματικότητα των επόμενων ετών στη χώρα μας. Ο ρόλος του διαιτολόγου εξελίσσεται και αποκτά νέες διαστάσεις στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, και η θέση του στη θεραπευτική ομάδα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο. Η σωστήαξιόπιστη και έγκαιρη διατροφική πληροφόρηση και καθοδήγηση του κοινού, λοιπόν, απαιτεί τη σιγουριά πώς τα όσα αναπαράγουμε εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο διαρκής εκσυγχρονισμός των γνώσεων και δεξιοτήτων του διαιτολόγου τίθεται πλέον σε προτεραιότητα, ενώ η συνεργασία αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”

Συμμετοχή του Π.Σ.Δ.Δ. στην επιστημονική συνάντηση “Nutrition Academy”

O Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων με χαρά σας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της διεθνούς επιστημονικής συνάντησης “Nutrition Academy” σε συνεργασία με την Τουρκική Εταιρεία Κλινικής Εντερικής & Παρεντερικής Διατροφής (KEPAN).

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®

Κάλεσμα για Εθελοντές/ριες στο Greece Race for the Cure®

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), υποστηρίζει την οργάνωση του Greece Race for the Cure®, του μεγαλύτερου αθλητικού event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα.

Σταθερή ελληνική συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην ενημερωτική εκστρατεία #EUChooseSafeFood, που φέτος επιστρέφει σε ακόμη περισσότερες χώρες! Δελτίο Τύπου ΕΦΕΤ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EuropeanFood Safety Authority, EFSA) και οι εταίροι της στα κράτη μέλη της Ε.Ε. εγκαινιάζουν για τρίτη χρονιά την επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο #EUChooseSafeFood. Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις σε σχέση με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Το 2023 η εκστρατεία θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς συμπεριλαμβάνει 16 χώρες. Στην Ελλάδα, όπου η εκστρατεία τρέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το εστιακό σημείο της EFSA στη χώρα, την στηρίζει δυναμικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης τροφίμων.