Δελτίο Τύπου για Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας – 4 Μαρτίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον.

Καμπάνια ενημέρωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας [1] , που φέτος γιορτάζεται στις 4 Μαρτίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) ενώνουν τις δυνάμεις του σε μία ηλεκτρονική καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας είναι μία ευκαιρία για όλους τους φορείς της κοινωνίας να δουλέψουν μαζί για να μεταδώσουν τη γνώση και να διευκολύνουν την κατανόηση του σύνθετου προβλήματος της παχυσαρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να συμμετέχουν στη διάδωση των μηνυμάτων της online καμπάνιας που επιμελήθηκαν τα μέλη της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, στο οποίο παρουσιάζεται η πολυπλοκότητα του προβλήματος της παχυσαρκίας, οι σύνθετες αιτίες αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της, είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΠΣΔΔ στο YouTube πατώντας εδώ.

Επίσης, σας καλούμε να δείτε εδώ και να μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ενημερωτικό infographic με θέμα «Πέντε βήματα και συμβουλές για ένα υγιές βάρος».

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια ατομική επιλογή

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς πρόβλημα έλλειψης θέλησης ή εγκράτειας, ούτε μία ατομική επιλογή. Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθιές [1]. Είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων – γενετικών, ορμονικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών (ανθυγιεινή διατροφή, στρες, καθιστική ζωή, κ.α.).

Αν και εκτιμάται ότι η παχυσαρκία επηρεάζει περισσότερα από 650 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά γνώσης σχετικά με τους λόγους εμφάνισης και τους τρόπους αντιμετώπισhς της. Εξ’ου και το στίγμα της παχυσαρκίας και οι κοινωνικές διακρίσεις λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους επιμένουν σε όλον τον κόσμο.

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας –

Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Θ. Σιαλβέρα                                                 Π. Βαραγιάννης

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΣΔΔ www.hda.gr ή την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΠΣΔΔ στο email: grammateia@hda.gr.

[1] World Obesity Day 2020. Available at: https://www.worldobesityday.org/

Συνάντηση εκπροσώπων του ΠΣΔΔ με τον Υπ. Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
18 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση εκπροσώπων του ΠΣΔΔ με τον Υπ. Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη