Δελτίο Τύπου για Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας – 4 Μαρτίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον.

Καμπάνια ενημέρωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας [1] , που φέτος γιορτάζεται στις 4 Μαρτίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) ενώνουν τις δυνάμεις του σε μία ηλεκτρονική καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας είναι μία ευκαιρία για όλους τους φορείς της κοινωνίας να δουλέψουν μαζί για να μεταδώσουν τη γνώση και να διευκολύνουν την κατανόηση του σύνθετου προβλήματος της παχυσαρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να συμμετέχουν στη διάδωση των μηνυμάτων της online καμπάνιας που επιμελήθηκαν τα μέλη της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, στο οποίο παρουσιάζεται η πολυπλοκότητα του προβλήματος της παχυσαρκίας, οι σύνθετες αιτίες αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της, είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΠΣΔΔ στο YouTube πατώντας εδώ.

Επίσης, σας καλούμε να δείτε εδώ και να μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ενημερωτικό infographic με θέμα «Πέντε βήματα και συμβουλές για ένα υγιές βάρος».

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια ατομική επιλογή

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς πρόβλημα έλλειψης θέλησης ή εγκράτειας, ούτε μία ατομική επιλογή. Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθιές [1]. Είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων – γενετικών, ορμονικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών (ανθυγιεινή διατροφή, στρες, καθιστική ζωή, κ.α.).

Αν και εκτιμάται ότι η παχυσαρκία επηρεάζει περισσότερα από 650 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά γνώσης σχετικά με τους λόγους εμφάνισης και τους τρόπους αντιμετώπισhς της. Εξ’ου και το στίγμα της παχυσαρκίας και οι κοινωνικές διακρίσεις λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους επιμένουν σε όλον τον κόσμο.

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας –

Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Θ. Σιαλβέρα                                                 Π. Βαραγιάννης

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΣΔΔ www.hda.gr ή την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΠΣΔΔ στο email: grammateia@hda.gr.

[1] World Obesity Day 2020. Available at: https://www.worldobesityday.org/

Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 10-12 Δεκεμβρίου 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) διοργανώνει το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο υβριδικό συνέδριο στα 50 και πλέον χρόνια ιστορίας του Συλλόγου μας.

EFAD Newsflash: Read the latest dietetic news

EFAD Newsflash: Read the latest dietetic news

Welcome to your fortnightly EFAD Newsflash – please share this important update with your colleagues and ask them to sign up to receive it too.

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο” Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.