Δελτίο Τύπου για Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας – 4 Μαρτίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας – Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον.

Καμπάνια ενημέρωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας [1] , που φέτος γιορτάζεται στις 4 Μαρτίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) ενώνουν τις δυνάμεις του σε μία ηλεκτρονική καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας είναι μία ευκαιρία για όλους τους φορείς της κοινωνίας να δουλέψουν μαζί για να μεταδώσουν τη γνώση και να διευκολύνουν την κατανόηση του σύνθετου προβλήματος της παχυσαρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να συμμετέχουν στη διάδωση των μηνυμάτων της online καμπάνιας που επιμελήθηκαν τα μέλη της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, στο οποίο παρουσιάζεται η πολυπλοκότητα του προβλήματος της παχυσαρκίας, οι σύνθετες αιτίες αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της, είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΠΣΔΔ στο YouTube πατώντας εδώ.

Επίσης, σας καλούμε να δείτε εδώ και να μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ενημερωτικό infographic με θέμα «Πέντε βήματα και συμβουλές για ένα υγιές βάρος».

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια ατομική επιλογή

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς πρόβλημα έλλειψης θέλησης ή εγκράτειας, ούτε μία ατομική επιλογή. Οι ρίζες του προβλήματος είναι βαθιές [1]. Είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων – γενετικών, ορμονικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών (ανθυγιεινή διατροφή, στρες, καθιστική ζωή, κ.α.).

Αν και εκτιμάται ότι η παχυσαρκία επηρεάζει περισσότερα από 650 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά γνώσης σχετικά με τους λόγους εμφάνισης και τους τρόπους αντιμετώπισhς της. Εξ’ου και το στίγμα της παχυσαρκίας και οι κοινωνικές διακρίσεις λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους επιμένουν σε όλον τον κόσμο.

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας –

Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Θ. Σιαλβέρα                                                 Π. Βαραγιάννης

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΣΔΔ www.hda.gr ή την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΠΣΔΔ στο email: grammateia@hda.gr.

[1] World Obesity Day 2020. Available at: https://www.worldobesityday.org/

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.