Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας : Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

08.11.2013

Αρ. Πρωτ. 1067

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε κάτωθι Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Αντώνη Μπέζα αναφορικά με το πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται το νομικό πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Συγκεκριμένα ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής). Επίσης ορίζονται οι λόγοι προσωρινής ανάκλησης ή οριστικής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.

Όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας μεταξύ των οποίων οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται, ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιλύεται η εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2003.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Με την παρούσα επιστολή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προγραμματίζει τη διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής, τον Δεκέμβριο του 2021, στην Αθήνα, και για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων (CRO).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων συζήτησε διαδικτυακά το επίκαιρο θέμα του ρόλου της διατροφής στην COVID-19

Ανακοίνωση: Επαναλειτουργία διαιτολογικών γραφείων βάσει της Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020

Σύμφωνα με την Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση, αίρεται η αναστολή λειτουργίας των διαιτολογικών γραφείων με ΚΑΔ 86901910. Θα επανέλθουμε με συστάσεις για τους συναδέλφους που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 96041001.