Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας : Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

08.11.2013

Αρ. Πρωτ. 1067

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε κάτωθι Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Αντώνη Μπέζα αναφορικά με το πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται το νομικό πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Συγκεκριμένα ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής). Επίσης ορίζονται οι λόγοι προσωρινής ανάκλησης ή οριστικής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.

Όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας μεταξύ των οποίων οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται, ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιλύεται η εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2003.

Ημέρες Καριέρας | Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας | 16-20 Μαϊου 2022, Χαροκόπειο Πανεπίστημιο

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2022 με τίτλο “Χάραξε το μέλλον σου στην αγορά εργασίας” που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά 16-20 Μαΐου 2022 τις ώρες 11:00-17:00.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 χρόνια δια ζώσης, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα του κλάδου μας.

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

Η Επιτροπή Έρευνας και Πρακτικής βασισμένης σε αποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολογικών Συλλόγων καλεί όλες και όλους τις/τους Διαιτολόγους στην Ευρώπη να απαντήσουν μία σύντομη έρευνα.