Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας : Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

08.11.2013

Αρ. Πρωτ. 1067

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε κάτωθι Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Αντώνη Μπέζα αναφορικά με το πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται το νομικό πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Συγκεκριμένα ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής). Επίσης ορίζονται οι λόγοι προσωρινής ανάκλησης ή οριστικής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.

Όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας μεταξύ των οποίων οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται, ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιλύεται η εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2003.

Save the date: Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα διεξαχθεί υβριδικά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021.

Επανάληψη δήλωσης Συμμετοχής Φοιτητών Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Μιας και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις φοιτητικές επιτροπές του επερχόμενου 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ανοίγουμε ξανά τις αιτήσεις για 10 ημέρες!!

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, λόγω της πανδημίας COVID-19, αποφάσισε με την αρ. απ. 9/17.2.21, και σύμφωνα με το άρθρο 13. παρ. 9 του καταστατικού του ΠΣΔΔ, να μεταφέρει την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής συνέλευσης για τον Απρίλιο του 2021