Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας : Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

08.11.2013

Αρ. Πρωτ. 1067

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε κάτωθι Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Αντώνη Μπέζα αναφορικά με το πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται το νομικό πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Συγκεκριμένα ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής). Επίσης ορίζονται οι λόγοι προσωρινής ανάκλησης ή οριστικής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.

Όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας μεταξύ των οποίων οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται, ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιλύεται η εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2003.

Δελτίο Τύπου – Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ
10 Ιουλίου, 2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε 2-7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ο ΠΣΔΔ συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο fan zone, στο πλαίσιο των κοινωνικών ενεργειών του τουρνουά, σε συνεργασία με την ΕΟΚ και το FIBA Foundation οι οποίες

Παρουσία του ΠΣΔΔ στα διεθνή βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για το Ελαιόλαδο.
5 Ιουλίου, 2024

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, ο Δρ. Παναγιώτης ΒαραγιάννηςΕιδ. Γραμματέας Νομικών/Οργανωτικών Θεμάτων του ΠΣΔΔ παραβρέθηκε στην 9η τελετή απονομής των βραβείων ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας Olympia Health & Nutrition Awards που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα, από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health, WOCH).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ! 2-7 Ιουλίου 2024
13 Ιουνίου, 2024

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα είναι παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενεί η χώρα μας.