Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας : Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

08.11.2013

Αρ. Πρωτ. 1067

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε κάτωθι Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κου Αντώνη Μπέζα αναφορικά με το πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Θέμα: Ρύθμιση του επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, υπέγραψε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται το νομικό πλαίσιο χορήγησης της βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

Συγκεκριμένα ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής). Επίσης ορίζονται οι λόγοι προσωρινής ανάκλησης ή οριστικής παύσης άσκησης του επαγγέλματος.

Όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας μεταξύ των οποίων οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, θα πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τη βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται, ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιλύεται η εκκρεμότητα που υπήρχε από το 2003.

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.