Εβδομάδα Διατροφής 2008

01.11.2008

«Διατροφή του μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;»

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 επικεντρώνονταν στις δράσεις και τα οφέλη από την ένταξη λειτουργικών και βιολογικών τροφίμων στην καθημερινή διατροφή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων πραγματοποίησε εκδηλώσεις ποικίλου χαρακτήρα, με σκοπό την ενημέρωση των επιστημόνων υγείας αλλά και του κοινού για τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τα λειτουργικά και τα βιολογικά τρόφιμα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καθιερωμένου θεσμού της «Εβδομάδας Διατροφής» η οποία για το 2008 ορίστηκε από 1η έως 9 Νοεμβρίου και ο τίτλος της ήταν: «Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη;» .

Την έναρξη των εργασιών της «Εβδομάδας Διατροφής 2008» σηματοδότησε η επιστημονική ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2008, στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η «Εβδομάδα Διατροφής 2008» έκλεισε με ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Το διήμερο περιλάμβανε εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες με τη συμμετοχή εταιριών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις».

Παράλληλα, για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού σε όλη την επικράτεια καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Διατροφής 2008 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από επιστήμονες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, σε επιλεγμένους Δήμους της Ελλάδας.

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Κατεβάστε το φυλλάδιο του ΠΣΔΔ για τα βιολογικά τρόφιμα και το φυλλάδιο του ΠΣΔΔ για τα λειτουργικά τρόφιμα.

Δείτε τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας του ΠΣΔΔ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Διατροφής 2008.

 

Διαβάστε Επίσης

Designed by porcupine colors | Developed by