Ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τη χρήση μάσκας απο το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας αναγκαίο το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της, προχώρησε στη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού ενημερωτικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Το εν λόγω υλικό μπορείτε να το βρείτε παρακάτω και περιλαμβάνει δύο βίντεο (ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά) και μία αφίσα με τις οδηγίες σωστής χρήσης της μάσκας.

-Βίντεο: 

-Βίντεο (αγγλικά): 

-Αφίσα: αφισα για τη χρήση μάσκας

Αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα χρήσης της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας όπως η φυσική απόσταση >1,5μ, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Παρακαλείστε όπως αξιοποιήσετε το ενημερωτικό υλικό με όλα τα πρόσφορα μέσα, ώστε να επιτευχθεί η ευρεία διάδοση του μηνύματος σωστής χρήσης της μάσκας προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Ενδεικτικά, προτείνεται η εκτύπωση και ανάρτηση της αφίσας στους χώρους σας, η αναπαραγωγή του βίντεο σε χώρους αναμονής κοινού και η αναπαραγωγή του υλικού σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης των υπηρεσιών σας.

 

Διαβάστε Επίσης

Designed by porcupine colors | Developed by