ΠΣΔΔ -“Μένουμε Σπίτι”

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα εξής:

1. Ως ΠΣΔΔ, τονίζουμε τη σημασία του μηνύματος “Μένουμε Σπίτι” #menoumespiti. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια της χώρας μας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτή την προσπάθεια, οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και με την ευθύνη που μας αναλογεί ως επαγγελματίες υγείας καλούμε όλους να μείνουμε σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλα τα ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία να αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

2. Έχουμε υποβάλλει ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τη λειτουργία των νόμιμων Διαιτολογικών Γραφείων λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του Kορονοϊού Covid-19. Η θέση του ΠΣΔΔ είναι ότι και οι 2 ΚΑΔ (96041001 και 86901910) που αφορούν στη λειτουργία των Διαιτολογικών γραφείων πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού.

3. Τονίζουμε στις επιστολές μας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες διατροφής – διαιτολογίας από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος μέσω τηλε-εργασίας στο διαδίκτυο είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία, εφόσον επιτυγχάνεται τόσο η τήρηση των κανόνων που θέτει ο κώδικας δεοντολογίας, όσο και η διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου διατροφικής φροντίδας. Τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τη χρήση του διαδικτύου ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στη Δημόσια Υγεία ο σύγχρονος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

4. Στα ερωτήματα του ΠΣΔΔ προς τα αρμόδια υπουργεία ζητούνται επίσης διευκρινίσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε περίπτωση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Διαιτολογικών Γραφείων (μέτρα οικονομικής στήριξης, φοροελαφρύνσεις, αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών πληρωμών, αναστολή αγοράς νέων ταμειακών μηχανών, αποζημιώσεις, έκτακτα επιδομάτα), όπως προβλέπεται σε επιχειρήσεις ή εργοδότες που επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα επόμενα βήματα που προετοιμάζουμε ως ΠΣΔΔ τόσο για τα μέλη μας όσο και για το ευρύ κοινό. Ζητούμε όλα τα μέλη μας να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και επικοινωνίας του ΔΣ και των αντίστοιχων Ομάδων Εργασίας του ΠΣΔΔ

#menoumespiti

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θ .Σιαλβέρα                                                    Π. Βαραγιάννης

 

Διαβάστε Επίσης

Το γραφείο μας θα παραμείνει κλειστό 7-8/12/2023
7 Δεκεμβρίου, 2023

Το γραφείο μας θα παραμείνει κλειστό 7-8/12/2023

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Συλλόγου δε θα λειτουργήσει 7-12-2023 και 8-12-2023, λόγω της παρουσίας μας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας. Παρακαλούμε για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το συνέδριο όπως απευθύνεστε στο info@hdacongress.gr. Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο info@hda.gr

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στην τελετή έναρξης του 31ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Δεκεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.
4 Δεκεμβρίου, 2023

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στην τελετή έναρξης του 31ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Δεκεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στην τελετή έναρξης του 31ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ)

Κάλεσμα για συμμετοχή στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
24 Νοεμβρίου, 2023

Κάλεσμα για συμμετοχή στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων σας καλεί να πάρετε ενεργά μέρος στη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο “Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής” και ιδιαίτερα για τις διατάξεις που προβλέπονται από το Άρθρο 13 “Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας – Προσθήκη άρθρου 28Α στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος”, ακολουθώντας τον σύνδεσμο και χρησιμοποιώντας το κείμενο…

Designed by porcupine colors | Developed by