ΠΣΔΔ -“Μένουμε Σπίτι”

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα εξής:

1. Ως ΠΣΔΔ, τονίζουμε τη σημασία του μηνύματος “Μένουμε Σπίτι” #menoumespiti. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια της χώρας μας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτή την προσπάθεια, οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και με την ευθύνη που μας αναλογεί ως επαγγελματίες υγείας καλούμε όλους να μείνουμε σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλα τα ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία να αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

2. Έχουμε υποβάλλει ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τη λειτουργία των νόμιμων Διαιτολογικών Γραφείων λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του Kορονοϊού Covid-19. Η θέση του ΠΣΔΔ είναι ότι και οι 2 ΚΑΔ (96041001 και 86901910) που αφορούν στη λειτουργία των Διαιτολογικών γραφείων πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού.

3. Τονίζουμε στις επιστολές μας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες διατροφής – διαιτολογίας από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος μέσω τηλε-εργασίας στο διαδίκτυο είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία, εφόσον επιτυγχάνεται τόσο η τήρηση των κανόνων που θέτει ο κώδικας δεοντολογίας, όσο και η διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου διατροφικής φροντίδας. Τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τη χρήση του διαδικτύου ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στη Δημόσια Υγεία ο σύγχρονος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

4. Στα ερωτήματα του ΠΣΔΔ προς τα αρμόδια υπουργεία ζητούνται επίσης διευκρινίσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε περίπτωση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Διαιτολογικών Γραφείων (μέτρα οικονομικής στήριξης, φοροελαφρύνσεις, αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών πληρωμών, αναστολή αγοράς νέων ταμειακών μηχανών, αποζημιώσεις, έκτακτα επιδομάτα), όπως προβλέπεται σε επιχειρήσεις ή εργοδότες που επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα επόμενα βήματα που προετοιμάζουμε ως ΠΣΔΔ τόσο για τα μέλη μας όσο και για το ευρύ κοινό. Ζητούμε όλα τα μέλη μας να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και επικοινωνίας του ΔΣ και των αντίστοιχων Ομάδων Εργασίας του ΠΣΔΔ

#menoumespiti

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θ .Σιαλβέρα                                                    Π. Βαραγιάννης

 

Διαβάστε Επίσης

Ημέρες Καριέρας | Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας | 16-20 Μαϊου 2022, Χαροκόπειο Πανεπίστημιο
11:37 πμ

Ημέρες Καριέρας | Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας | 16-20 Μαϊου 2022, Χαροκόπειο Πανεπίστημιο

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2022 με τίτλο “Χάραξε το μέλλον σου στην αγορά εργασίας” που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά 16-20 Μαΐου 2022 τις ώρες 11:00-17:00.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.
11:00 πμ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 χρόνια δια ζώσης, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα του κλάδου μας.

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study
11:28 πμ

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

Η Επιτροπή Έρευνας και Πρακτικής βασισμένης σε αποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολογικών Συλλόγων καλεί όλες και όλους τις/τους Διαιτολόγους στην Ευρώπη να απαντήσουν μία σύντομη έρευνα.

Designed by porcupine colors | Developed by