ΠΣΔΔ -“Μένουμε Σπίτι”

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα εξής:

1. Ως ΠΣΔΔ, τονίζουμε τη σημασία του μηνύματος “Μένουμε Σπίτι” #menoumespiti. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια της χώρας μας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Σε αυτή την προσπάθεια, οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και με την ευθύνη που μας αναλογεί ως επαγγελματίες υγείας καλούμε όλους να μείνουμε σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλα τα ιδιωτικά διαιτολογικά γραφεία να αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

2. Έχουμε υποβάλλει ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τη λειτουργία των νόμιμων Διαιτολογικών Γραφείων λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του Kορονοϊού Covid-19. Η θέση του ΠΣΔΔ είναι ότι και οι 2 ΚΑΔ (96041001 και 86901910) που αφορούν στη λειτουργία των Διαιτολογικών γραφείων πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού.

3. Τονίζουμε στις επιστολές μας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες διατροφής – διαιτολογίας από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος μέσω τηλε-εργασίας στο διαδίκτυο είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία, εφόσον επιτυγχάνεται τόσο η τήρηση των κανόνων που θέτει ο κώδικας δεοντολογίας, όσο και η διατήρηση ενός υψηλού επίπεδου διατροφικής φροντίδας. Τα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τη χρήση του διαδικτύου ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στη Δημόσια Υγεία ο σύγχρονος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

4. Στα ερωτήματα του ΠΣΔΔ προς τα αρμόδια υπουργεία ζητούνται επίσης διευκρινίσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε περίπτωση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Διαιτολογικών Γραφείων (μέτρα οικονομικής στήριξης, φοροελαφρύνσεις, αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών πληρωμών, αναστολή αγοράς νέων ταμειακών μηχανών, αποζημιώσεις, έκτακτα επιδομάτα), όπως προβλέπεται σε επιχειρήσεις ή εργοδότες που επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα επόμενα βήματα που προετοιμάζουμε ως ΠΣΔΔ τόσο για τα μέλη μας όσο και για το ευρύ κοινό. Ζητούμε όλα τα μέλη μας να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και επικοινωνίας του ΔΣ και των αντίστοιχων Ομάδων Εργασίας του ΠΣΔΔ

#menoumespiti

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θ .Σιαλβέρα                                                    Π. Βαραγιάννης

 

Διαβάστε Επίσης

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες
12:29 μμ

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία
11:29 πμ

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών
2:21 μμ

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.

Designed by porcupine colors | Developed by