Συμμετοχή Διαιτολογικών Γραφείων στο Ερευνητικό Πρόγραμμα NutritionDay Worldwide

Το ερευνητικό πρόγραμμα NutritionDay (nDay) Worldwide αποτελεί μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) που στοχεύει στην αντιμετώπιση του ζητήματος της δυσθρεψίας στα νοσοκομεία, τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και την κοινότητα.

Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει χώρα μία συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο (φέτος 9 Νοεμβρίου), κατά την οποία οι συμμετέχοντες φορείς πραγματοποιούν αξιολόγηση διατροφικού κινδύνου σε ασθενείς επιλεγμένων κλινικών αλλά από φέτος και στα εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια της εφαρμογής του nDay στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Συλλέγονται και καταγράφονται ανώνυμα τα δεδομένα της κάθε μονάδας και καταγράφεται η έκβαση σε ένα μήνα (ενδονοσοκομειακά) ή 6 μήνες (στην πρωτοβάθμια) μετά το πέρας του προγράμματος.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, τα στοιχεία επεξεργάζονται από τον Ευρωπαϊκό φορέα οργάνωσης του nDay και στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες φορείς λαμβάνουν αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. Η συμμετοχή στο nDay είναι δωρεάν, ενώ τα στοιχεία που καταγράφονται είναι αυστηρά ανώνυμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της GrESPEN στο info@grespen.org προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία.

 

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Designed by porcupine colors | Developed by